WORLD COSPLAY SUMMIT-KVAL

Dag: Söndag den 15:e september 

Tid: 17.00-18.00

Ansvarig: Sam Anlér

Max antal deltagande par: 15

Förbedömning: Förbedömningsrum för tävlande

Omklädning/förvaring för deltagare: Omklädningsrum för tävlande

Obligatorisk repetition på scen: Söndag 15:e september 08.00-10.00 

Samlingsplats innan showen: Vid scenen

 

 

Comic Con Stockholm är stolta över att för femte året i rad få presentera det svenska kvalet till World Cosplay Summit, världens största cosplaytävling! Tävlingen har hållits i Nagoya sedan 2003 och har stadigt vuxit med fler deltagande länder. 2018 deltog 36 länder och det lär bli ännu fler 2019 och 2020.

 

Formatet på tävlingen kommer vara en performance-tävling för par, samma format som final-tävlingen i Nagoya. Vinnarna av kvalet kommer att belönas med en resa till Nagoya där de får boende och mat betald (värde cirka 20 000 kr!), och får tävla mot alla andra länders vinnande team. Vi hoppas att ni är lika peppade som vi att få visa upp vad Sverige går för i världens största cosplay-event!

Delta i tävlingen

Vill ni delta i tävlingen? Kul! Läs då på om kvalet och dess regler här och skicka sedan in er anmälan via följande formulär. Sista anmälningsdagen är torsdag den 29:e augusti och det är de 15 första som skickar in en fullständig anmälan som får delta i kvalet. Kvalet förhåller sig till de regler som är uppsatta av WCS och det rekommenderas att alla deltagare läser igenom dessa innan de anmäler sig. Observera att utöver att anmäla sig via formuläret behöver bägge deltagarna ordinarie entrébiljett för söndagen eller weekendbiljett till Comic Con Stockholm. Den hittar du här. För repetitionen på lördagen behövs ingen entrébiljett.

Regler för deltagande i tävlingen:

Mer information och regler för tävlingen skickas ut till de 15 par som har anmält sig. Här kommer endast info gällande tider, logistik o.s.v.

 

 • Max 15 par tävlande. Paret anmäler sig genom att anmäla sig via följande formulär. Det är först till kvarn som gäller där de 15 första som skickar in en komplett anmälan som får delta. Endast en anmälan via formuläret per duo-par gäller.
 • Tävlande skall framföra ett performance som är mellan 30–150 sekunder långt.
 • Tävlande ska ha gjort sin dräkt själv; arbetsbördan för dräkterna får fördelas fritt mellan det tävlande paret.
 • Tävlande måste cosplaya från en japansk anime, manga, spel eller visual novel.
 • Tävlande får inte ha cosplay baserat på fanart, doujinshi, live action eller genderbends. Originalkaraktärer tillåts ej.
 • Tävlande måste vara svensk medborgare fyllda 18 år, samt ha möjlighet att färdas till Japan i slutet av Juli – Augusti 2020.

 

Regler för deltagande i Nagoya (gäller ej under kvalet):

 • Inför finalen skall 3 stycken dräkter förberedas per person. 1 för parad, 1 för uppvisning och 1 för media-framträdanden.
 • Alla dräkter måste härstamma från japanska verk. Dräkterna måste ej vara nya utan det är fullt tillåtet att använda gamla verk.
 • För uppvisningen så behöver parets dräkter vara ifrån samma ursprungsverk. Det finns även speciella regler kring förbud mot cosplay från vissa serier. Det vinnande paret kommer få mer information om det här.
 • Comic Con tillsammans med WCS står för kostnaden av ens resa till Japan samt för boende och mat under hela ens vistelse i Nagoya.
 • Den totala vikten för bägge deltagarnas dräkter, props och utrustning får inte överskrida 40 kg.
 • De props man tar med upp på scenen får ej överstiga 10 kg samt dimensionerna: 2100 millimeter (mm) i höjd, 2100 mm i längd, 900 mm i djup. Man får endast ha 3 stycken scenprops med sig.
 • Deltagarna skall förbereda sin musik så att den kan skickas in till WCS minst en månad innan tävlingen. Med denna skall man även skicka med ett kort manus för att förklara vad man kommer framföra. Det är inte tillåtet att använda voice-acting hämtat ur andras verk i sitt framträdande.
 • Vidare information om finalen går att finna på den officiella hemsidan för WCS.


Har du några frågor gällande kvalet till World Cosplay Summit? Hör av dig till sam.anler@narcon.se!