Post Comic Con

Nu är det exakt tre veckor sen Comic Con Stockholm gick av stapeln och vilken mässa det var! Det är väldigt speciellt det här med att jobba med mässor. Det är ett helt års arbete för några dagars mässa och när projektet väl når sitt crescendo så tar det abrupt slut och lämnar kvar ett vakuum. Såklart är det en hel del utvärderingar, logistik och annat efterarbete som behöver göras men en kan inte låta bli att känna sig lite vemodig och sakna tiden precis innan mässan.

För oss var årets Comic Con Stockholm den allra bästa hittills med besökarrekord på både lördagen och söndagen. Vi minns alla glada ansikten i mässhallen och all fantastisk cosplay. Just att det bara blir mer och mer cosplay för varje år är en så otroligt rolig utveckling! Också ett megastort grattis till Elvina Ejstes och Anne Arvidsson som vann World Cosplay Summit-kvalet och såklart Maria Johansson som tog hem vinsten för Comic Cons cosplaytävling och är därmed kvalad till Cosplay SM 2018.

Vår projektledare Christian önskar att han kunde delta i cosplaytävlingar som Daredevil.

En av våra personliga favoritmontrar var Nintendo som fanns på plats med Super Mario Odyssey. Vi hann testa det och det var minst lika mysigt som vi hade förväntat oss – ett Nintendo-fan blir nog alltid lite lyrisk när ett nytt 3D-Mario släpps!

Vi vill också ge en speciell shout out till Cobie Smulders som var helt underbar att jobba med och totalslaktade på lördagens frågepanel – stackars Patrice… Även att få träffa Tony Moore var en väldigt härlig upplevelse! Att få prata med honom och se honom teckna live är något vi kommer att minnas en lång tid framöver!

Cobie Smulders var ett riktigt charmtroll enda från sekunden vi plockade upp henne på Arlanda tills att vi vinkade av henne från Kistamässan på söndag kväll.

Självklart vill vi aldrig sluta utvecklas och vi har tagit med oss en hel del lärdomar från i år som vi vill förbättra tills nästa år. Igår hade vi fokusgrupp för 2018 och vi har fått sjukt bra input och idéer att jobba med. Har ni inte hunnit göra utvärderingsenkäten än som skickats ut till flera av er så ta er gärna tiden att göra den – det hjälper oss otroligt mycket och ni gör också er röst hörd.

Återigen vill vi tacka alla utställare, talare, gäster, skapare, volontärer, partners och framförallt alla er besökare. Vi ser fram emot att få träffa alla igen nästa år och närmast nu ligger Comic Con Copenhagen som äger rum i 5-6 maj på Forum Copenhagen.

Om ni har missat vår officiella film så hittar ni den här på YouTube.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *