Nordic Legion

Cosplay och välgörenhetsarbete möts på Comic Con Stockholm.

Träffa karaktärer från en galax långt, långt borta och några från vår egen galax, som tycks ha klivit rakt ut från bioduken. The Rebel Legion – Nordic Base, The 501st Legion – Nordic Garrison, The R2 Builders Club Sweden, Nordic Reel Icons och Mandalorian Mercs medverkar med ett stort utbud av dräkter och robotar. Kom förbi och säg hej, träffa medlemmarna och medhjälparna och ta reda på hur du kan bli medlem eller hjälpa till.

I deras monter erbjuds olika aktiviteter, så som:

Fotomonter: Kom och fotografera dig med några av deras utklädda medlemmar. Olika karaktärer är tillgängliga vid olika tider under helgen så det är värt att titta förbi flera gånger. Du får bilden utskriven som ett fint minne, och det du betalar går till deras insamling till Barncancerfonden. De förstår att många vill ta egna kort med sin kamera, och det går bra. Men ge gärna en donation ändå, så att det kan komma Barncancerfonden till nytta i deras arbete.

Blast-a-trooper: “Only Imperial Stormtroopers are so precise”. Kom och testa din träffsäkerhet och bidra till insamlingen till Barncancerfonden. Kanske utmana en vän? En kul aktivitet för både barn och vuxna.

Droider: R2 Builders Club visa upp sina robotar och berättar hur de är skapade. Vill du också bygga en rullande, visslande robot? Då kan R2 Builders Club hjälpa till!

Föreläsning: Lördag 11:30-12:15. Star Wars in på bara skinnet! Hur mycket svettas en stormtrooper, hur långt hår har prinsessan Leia egentligen och hur många lager tyg har en jedi på sig? Nordic Legions visar vad det innebär att skapa och bära deras detaljerade dräkter ur Star Wars-galaxen. Välkommen att ställa frågorna du alltid har undrat om Star Wars, cosplay och dräkter.

Parader: De leder cosplayparaden runt mässhallen vid olika tider under mässan. Paraden är öppen för alla cosplayande besökare att delta i och samling sker i foajén vid caféet och Nordic Legions monter. Kom och var med! Övriga besökare, var redo med kameran!

Tider för paraderna:

Fredag: 17.30 och 19.30 (Leds av Stockholm Zombie Walk)

Lördag: 13.00 och 15.30

Söndag: 12.30 och 15.00