Fria Ligan

Fria Ligan

Fria Ligan förlag ger ut skönlitteratur, konstböcker och rollspel i Sverige och internationellt. Förlaget grundades 2011 med målet att öppna dörrar till främmande världar och locka folk att utforska dem. Fria Ligan har gett ut de kritikerrosade konstböckerna Passagen, Flodskörden och Ur Varselklotet av den internationellt uppmärksammade illustratören och författaren Simon Stålenhag.

Senaste publikationer var boken Urtidsbilder av Simon Stålenhag och vetenskapsjournalisten Anna Davour samt coffee-table boken Cthulhu vaknar av H.P. Lovecraft och illustrerad av François Baranger.

Förlaget har även publicerat flera prisbelönta rollspel, inklusive Ur Varselklotet, Coriolis – Mörkret mellan stjärnorna och Mutant: år noll. Senast utgivet är rollspelet Flodskörden – fortsättning på det hyllade Ur Varselklotet, med illustrationer av Simon Stålenhag. I höst släpps Alien – The Roleplaying Game, baserat på de klassiska rymdskräckfilmerna av Ridley Scott och James Cameron.

Tidigare utgivna romaner är Döden är bara början av Gunilla Jonsson och Michael Petersén, Avgrund av Jeff VanderMeer, För Gudinnan, Samlade svenska kulter och Kaknäs sista band av författaren Anders Fager, Zonen vi ärvde av författarkollektivet Fruktan och konstboken Nils Gulliksson: illustrationer och skisser av Orvar Säfström.

Passagen av Simon Stålenhag

Flodskörden av Simon Stålenhag

Ur Varselklotet av Simon Stålenhag

Döden är bara början av Gunilla Jonsson och Michael Petersen, en KULT-roman

För Gudinnan av Anders Fager - en KULT-roman

Samlade svenska kulter av Anders Fager

Zonen vi ärvde av Författarkollektivet Fruktan - en novellsamling inspirerad av Mutant År Noll

Kaknäs sista band av Anders Fager - en novellsamling inspirerad av Mutant År Noll

Avgrund av Jeff VanderMeer - översättning av sf-romanen Annihilation

Nils Gulliksson Illustrationer och skisser av Orvar Säfström