Elsa från Frost i Röstskådespelarna Live

 

I Sverige har det dubbats animerade filmer sedan 1938 då Disney’s Snövit hade premiär – en fantastisk röst en fortfarande kan höra varje Julafton. Men hur går det egentligen till att jobba som röstskådespelare? Vi har bjudit in en rad fantastiska röstskådespelare som bland annat kommer att prata om vad som är skillnaden mellan en bra och en dålig dubbning, om det räcker med att kunna göra imitationer och såklart vilka deras favoritkaraktärer är.

I panelen Röstskådespelarna Live får vi träffa Sharon Dyall, Louise Reader, Annika Herlitz, Dick Eriksson och Daniel Sjöberg. Dessa skådespelare ligger bakom de svenska rösterna för bland annat Elsa i Frost, Sailor Pluto i Sailor Moon, Ash i Pokémon, Dobby i Harry Potter, Twilight och Twilight Sparkle i My Little Pony och Zelda i den animerade serien Legenden om Zelda.

Den här panelen är ett måste för dig som är intresserad av rösterna bakom dina animerade favoritfilmer och serier, och det jobb som ligger bakom dem. Var beredd på en fantastisk intressant, rolig och kanske en aning schizofren panel!

Moderator för panelen är programledaren och röstskådespelaren Christian Hedlund.

 

När:

Lördag den 16 september 10.45 – 11.45 på Scen 3.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *