Comic Con Poster by Arijan Ghoreishi

Arijan Ghoreshi vann poster-tävlingen

Förra året lanserade vi ett initiativ att låta en av alla talangfulla kreatörer som besöker Comic Con göra vår officiella poster. Tävlingen var mycket uppskattad så vi bestämde oss för att göra samma sak i år 2019. Tävlingen sponsrades i år av Wacom och den lyckliga vinnaren vann bland annat en ritplatta Pro från just Wacom.

Vi annonserade vinnaren för ett tag sen – Arijan Ghoreshi. För att uppmärksamma Arijan ytterligare följer här nedan en intervju med den otroligt duktiga talangen. Ni kan också träffa Arijan på Comic Con Stockholm i vår Artist Alley.

25-årig kille med en enorm passion

Berätta lite om dig själv, vem är du?

En 25-årig kille med enorma passioner inom konst, skådespel och musik.
Uppvuxen med ett ändlöst intresse för tecknade filmer och tv-serier fann jag tidigt en stark motivation för att börja rita, animera och så småningom skapa mina egna filmer. 2016 flög jag till Shanghai och praktiserade som illustratör i några månader. Jag fann mycket kunskap inom särskilt digitalt skapande där. Här kan ni kolla min instagram.

Voice acting och gestalta samt agera som fiction karaktärer har alltid varit en stor del av mig. Inom skådespel fick jag den overkliga äran att uppträda på SVT SM i Cosplay 2017 som musikalartist med min svart/röd rutiga kavaj i tv-rutan.

Jag har haft en underbar tid tillsammans med min tvilling Armin och min vän Jonas som tillsammans har skapat musik i flera år. Jag spelar piano och sjunger och killarna spelar gitarr och rockar loss.

När började du teckna?

Vid 8 års ålder började ritandet ta fart. Stora inspirationer var bla X-men, manga och datorspel. Jag tog till och med steget längre och klädde ut mig vardagligt. Mina klasskamrater kände mig lite som pojken med de underliga frisyrerna.

Mitt starkaste minne av tecknandet var ett porträtt av figuren Son Goku från serien Dragonball. Teckningen visades upp för mina föräldrar, den fick bra kritik och av någon underlig anledning förstod jag vid det ögonblicket att jag inte bara kunde rita utan också utveckla min talang. Det var en helt obeskrivlig känsla!

Min stil är som en lugnare cartoon variant

Kan du beskriva din stil?

Jag skulle beskriva min stil som en lugnare cartoon variant. Formerna är inte lika mycket berg & dalbana som många andra stilar inom cartoon världen. Betraktar mitt sätt att teckna lite som Lego i det att mina karaktärer nästan alltid följer samma struktur.
Stilen kom till främst för att jag animerar den men inkluderar mer fokus på detaljer, skuggning och ljus i de enskilda verken.

Brukar du gå på Comic Con?

Det här blir första året jag besöker Comic Con vilket  känns helt otroligt spännande och kan knappt vänta! Jag ser fram emot att få träffa alla människor och speciellt andra konstnärer som tar sig dit.

Olika etnicitet men delar samma hobby

Hur har du tänkt kring skapandet av Comic Con Stockholm 2019 års officiella poster?

Jag ville måla två personer som såg så olika ut som möjligt från varandra men som delar en stark hobby. Först tänkte jag måla två vardagliga varianter vid hörnen som tar sig till mitten där de möts som hjältar men jag slopade den iden för att det blev för rörigt. Iden simplifierades med färre karaktärer men ville fortfarande få fram ett tydligt budskap av texten ”where heroes meet".

Fyra skisser senare fann jag den som skulle passa allra bäst. En man och en kvinna med olika etnicitet men med näst intill samma outfit (symboliserar deras gemenskap). De möts svävande och glada över Stockholm där Comic Con tar plats och förenas med en fist bump som glöder i en typisk serietecknad effekt. För att göra bilden ännu mer personlig föreställer killen och tjejen som syns på bilden mig och min flickvän Cheka.

Vad hoppas du på inför framtiden vad gäller ditt tecknande?

Jag håller min konst väldigt kärt och hoppas att andra finner samma glädje som jag själv finner i den. Jag hoppas kunna fortsätta måla så länge jag kan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *