Nyheter

Sagen om Ringen: Striden vid Rohan

Vår Main Stage sponsras av Sagen om Ringen: Striden vid Rohan, julens storfilm med biopremiär 13 december. Animefilmen Sagen om Ringen: Striden vid Rohan återvänder till den episka världen som väcktes till liv i “Sagan om Ringen”-trilogin, baserad på de älskade böckerna av J.R.R. Tolkien.

OM FILMEN

Handlingen utspelar sig 183 år före händelserna i den ursprungliga filmtrilogin. Sagen om Ringen: Striden vid Rohan berättar om ödet för Helm Hammarhand, den legendariske kungen av Rohan, och hans familj. Ett plötsligt anfall från Wulf, en listig och hänsynslös Dunlendning-ledare som söker hämnd för sin fars död, tvingar Helm och hans folk att göra ett djärvt sista försök att försvara sig i den uråldriga fästningen Hornborgen — en mäktig fästning som senare kommer att bli känd som Helms klyfta. När situationen blir allt mer desperat måste Héra, Helms dotter, samla modet att leda motståndet mot den dödlige fiende som är fast besluten att förstöra dem helt.

Under ledning av den prisbelönta filmskaparen Kenji Kamiyama (TV-serierna “Blade Runner: Black Lotus” och “Ghost in the Shell: Stand Alone Complex”), leds den talangfulla röstensemblen av Brian Cox (“Succession”) som Helm Hammarhand, den mäktige kungen av Rohan; Gaia Wise (“A Walk in the Woods”) som hans dotter Héra; och Luke Pasqualino (“Snowpiercer”) som Wulf. Miranda Otto, som gav en oförglömlig och prisbelönt prestation i “Sagan om Ringen”-trilogin, återvänder som Éowyn, Rohan’s Sköldmö, och fungerar som berättare. 

PRODUKTION

Filmen produceras av Oscarvinnaren Philippa Boyens, från manusförfattarteamet som låg bakom “Sagan om Ringen”– och “Hobbit“-trilogierna, samt Jason DeMarco och Joseph Chou, som förutom sina många separata animeringsprojekt samarbetade på serien “Blade Runner: Black Lotus”. Verkställande producenter är Fran Walsh, Peter Jackson, Sam Register, Ken Kamins, Carolyn Blackwood och Toby Emmerich. Manus är skrivet av Jeffrey Addiss & Will Matthews och Phoebe Gittins & Arty. Papageorgiou, med historia av Addiss & Matthews och Boyens, baserad på karaktärer skapade av J.R.R. Tolkien. Teamet av kreativa medarbetare som återvänder från “Sagan om Ringen”-trilogin inkluderar också Oscarvinnarna Alan Lee och Richard Taylor, tillsammans med den välkände Tolkien-illustratören John Howe. Musiken är komponerad av Stephen Gallagher, musikredaktör för Peter Jacksons “Hobbit”-trilogi.

Dela

Senaste Nyheterna

Följ oss!

fler gäster
fler gäster
Scroll to Top