COSPLAY PÅ COMIC CON STOCKHOLM

Är du en cosplayare, eller nyfiken på cosplay? Då har vi mängder av häftiga saker för dig! Vi anordnar tillsammans med Närcon kval till SM i Cosplay och World Cosplay Summit. Ta också del av massor av föreläsningar både för proffs och nybörjare. Eller nöj dig med att spana på alla häftiga kreationer!
World Cosplay Summit Logo

Kvala till WCS på Comic Con Stockholm

På söndagen går kvalet till World Cosplay Summit av stapeln på Comic Con. Tävlingen är en duo tävling där vinnande par får representera Sverige i den årliga tävlingen i Nagoya, Japan. Mer info och anmälan här.

Cosplay-SM Logo

Delta i SM-kvalet

På Comic Con Stockholm 2018 kan du tävla om en plats i Cosplay-SM. Tävlingen äger rum fredagen den 14 september kl 21.00. Mer info och anmälan här.

Heroes Walk On Comic Con Stockholm
Fotograf Robert Johannesson

Heroes Walk On

Få chansen att visa upp din grymma dräkt inför en stor publik! Den här showen är utan tävlan, och tillåter OCs(original characters), köpta kostymer mm. Showformatet är en catwalk där varje deltagare går upp och poserar inför publik och kameror till musik. Mer info och anmälan här

MER COSPLAY PÅ MÄSSAN

2018-09-14

2018-09-15

2018-09-16

REGLER FÖR COSPLAY

 

Följande föreskrifter gäller alla som cosplayar på Comic Con Stockholm.

  • Ditt vapen måste vara tillåtet enligt svensk lag.
  • Det är förbjudet med spikar, skarpa eggar eller liknande på din cosplay om dessa kan skada folk.
  • Det är förbjudet att ha draget blankvapen på området. Under fotografering samt på scenen kommer du självklart att få posera med ditt vapen, men alla andra tider skall det vara undanstoppat.
  • Vapenreplikas av nutida pistoler, exempelvis soft-airguns och liknande måste ha en säkerhetsplugg i mynningsröret.
  • Om ditt vapen uppenbarligen inte liknar något som kan vara farligt för andra (t.ex ett vapen i papier maiché eller dylikt) så behöver du inte vara orolig för att bryta mot våra regler.
  • Arrangörerna förbehåller sig rätten att när som helst kontrollera att just ditt medhavda vapen inte bryter mot föreskrifterna.